Jobba hos oss.

Är du vår nya kollega?

Platschefer med framåtanda inom järnväg

Plats: Boden

Sista anmälningsdag: 2023-05-31 21:59

BDX Rails järnvägsverksamhet är inne i en expansiv fas och vi söker nu personer som vill vara delaktiga till att utveckla och bygga framtidens infrastruktur. Vill du vara med och bidra till en modern och hållbar järnväg tillsammans med oss?

Vi söker nu platschefer till BDX Rail med placering på flertalet orter. 

Om BDX Rail

BDX Rail AB är ett av norra Sveriges största järnvägsföretag, verksamma inom både drift och underhåll samt nyinvesteringsprojekt. BDX Rail är ett dotterbolag inom BDX koncernen och bedriver underhållet på järnvägen mellan Luleå och Riksgränsen, inklusive Haparandabanan. BDX Rail driver även flera investeringsprojekt som exempelvis olika ERTMS projekt för införandet av ett nytt EU gemensamt signalsystem i Sverige. Det nya signalsystemet driver på digitalisering inom järnvägen och är en förutsättning för höghastighetsjärnvägar och framtida automation.

Om tjänsten

I rollen som platschef på BDX Rail ansvarar du tillsammans med projektchef för genomförande kopplat till underhåll eller investeringsprojekt inom järnväg. I arbetet ingår planering, resurssättning, inköp, uppföljning av produktion avseende ekonomi, kvalitet, miljö och säkerhet.  En viktig del i dina arbetsuppgifter är kontakten med beställare, kunder och allmänheten. Du erbjuds en ledande och viktig roll i samhällsutvecklingen inom järnvägsbranschen. 

Din profil 

Här söker vi dig som har några års erfarenhet från en ledande position inom järnväg eller bygg- och anläggningsbranschen. Du bör ha universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

För oss är det viktigt att hitta en trygg ledare som driver arbetet framåt, vilket innebär att du skapar delaktighet och gott samarbete samt kommunicerar ut en tydlig målbild. Andra viktiga egenskaper är att du är affärsmässig, kund- och resultatorienterad och har en god analytisk förmåga. 

Din utveckling hos oss på BDX Rail

Hos oss på BDX Rail har du goda möjligheter att utvecklas, genom att du får ökat ansvar och arbetsuppgifter beroende på projektet. Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi ett stort antal förmåner bland annat ett generöst friskvårdsbidrag på 5000 kr, lunchsubvention via Rikskortet, ca 5 lediga klämdagar och förskottsemester.

Läs även mer här: 10 skäl att arbeta i BDX Rail

Annat bra att veta

AnställningsformAnställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning kommer att tillämpas. 
Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid
Arbetsort: Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå eller enligt överenskommelse. BDX Rail verkar över en stor geografi, vilket kan innebära arbete på annan ort under perioder i rollen som platschef. 
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Och nu då?

Tycker du att det här verkar som ett intressant jobb och känner att vi skulle trivas tillsammans – skicka in din ansökan i formuläret nedan. Vänligen bifoga ditt CV då det och svaren på urvalsfrågorna ligger till grund för första urvalet i den här processen. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi digitala tester som en del i detta urval. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju.

Sista ansökningsdag är 31 maj, urval kommer ske löpande. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Olofsson, Projektchef jan.olofsson@bdx.se eller Kajsa Tornéus, Projektchef kajsa.torneus@bdx.se.

Dags för ett nytt jobb?

Enkelt skulle man kunna uttrycka det så här. Vi bygger vägar för människor att ta sig till jobbet, skolan eller till fritidsaktiviteter. Vi ser till att det finns varor i butiker. Vi transporterar varor som behövs i andra industrier och verksamheter. Vi skapar nya produkter av sådant som skulle kastas bort eller läggas på deponi. Vi skapar en bättre miljö. Det här gör vi varje dag. Året runt. Vi är framtidsbyggare.

Nu skulle vi kunna skriva en hel uppsats om allt du får göra hos oss, men det förändras hela tiden så det blir inte en rättvisande bild. Och det är lite det som är tjusningen med att jobba i BDX, vi har roligt tillsammans samtidigt som vi utför uppdrag för våra kunder. Och när våra kunder är nöjda får vi fler uppdrag. Och då får vi ännu roligare på jobbet.

Group 3 Created with Sketch. Oavsett om du kommer till oss som nybakad student eller om du har jobbat några år, vill vi att du ska utvecklas både som människa och i din yrkesroll hos oss.

Om oss på BDX

BDX skapar innovativa helhetslösningar som löser kundens behov – allt från logistik till anläggnings-, entreprenad- och industritjänster. Vi jobbar över hela landet med norra Sverige som vår hemmamarknad. Våra 21 kontor finns från Kiruna i norr till Höör i söder. Koncernen har ca 700 anställda, med 275 kontrakterade medleverantörer som i sin tur har 1 900 anställda med totalt 1 600 fordon. Koncernen omsätter ca 4,7 miljarder kr.

Lediga tjänster