Jobba hos oss.

Är du vår nya kollega?

Ingenjörer till järnväg

Plats: Boden

Sista anmälningsdag: 2023-05-31 21:59

BDX Rails järnvägsverksamhet är inne i en expansiv fas och vi söker nu personer som vill vara delaktiga till att utveckla och bygga framtidens infrastruktur. Vill du vara med och bidra till en modern och hållbar järnväg tillsammans med oss?

Vi söker nu både nyexaminerade och mer erfarna entreprenadingenjörer till BDX Rail med placering på flertalet orter. 

Om BDX Rail

BDX Rail AB är ett av norra Sveriges största järnvägsföretag, verksamma inom både drift och underhåll samt nyinvesteringsprojekt. BDX Rail är ett dotterbolag inom BDX koncernen och bedriver underhållet på järnvägen mellan Luleå och Riksgränsen, inklusive Haparandabanan. BDX Rail driver även flera investeringsprojekt som exempelvis olika ERTMS projekt för införandet av ett nytt EU gemensamt signalsystem i Sverige. Det nya signalsystemet driver på digitalisering inom järnvägen och är en förutsättning för höghastighetsjärnvägar och framtida automation.

Om tjänsten

Som Entreprenadingenjör arbetar du i team tillsammans med affärschef, projektchef och produktionschef där ni ansvarar för lönsamhet, produktivitet, kvalitet, miljö och säkerhet. I arbetet ingår bland annat anbuds- och produktionskalkyler, inköp, tidsplanering, upprättande av underlag och ekonomiska avstämningar. Du bistår och följer projekt från första planeringsdagen till att projekten är genomförda där du har en viktig roll i utvecklandet av hela eller delar av projekten.

För BDX är kvalitet, miljö & säkerhet viktiga områden. Som ett viktigt hjälpmedel i det dagliga arbetet finns BDX-Q Ledningssystem för totalkvalitet som innefattar kvalitet, miljö, arbetsmiljö och säkerhet.

Din profil 

Vi söker både dig som är i starten på din ingenjörskarriär och dig som har arbetat ett tag. Du bör ha universitets- eller högskoleexamen med teknisk inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Viktiga egenskaper är att du är strukturerad, affärsmässig, kund- och resultatorienterad, har förmågan att överblicka helheten, kan arbeta självständigt, har en mycket god planeringsförmåga. Dessutom är du duktig på att skapa goda relationer med människor i din omgivning.

Din utveckling hos oss på BDX Rail

Oavsett om du kommer till oss som nybakad student eller om du har jobbat i branschen i många år, vill vi att du ska utvecklas både som människa och i din yrkesroll hos oss. Hos oss på BDX Rail har du goda möjligheter att utvecklas, genom att du får ökat ansvar och
arbetsuppgifter beroende på projektet.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi ett stort antal förmåner bland annat ett generöst friskvårdsbidrag på 5000 kr, lunchsubvention via Rikskortet, ca 5 lediga klämdagar och förskottsemester.

Läs även mer här: 10 skäl att arbeta i BDX Rail

Annat bra att veta

AnställningsformAnställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning kommer att tillämpas. 
Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid
Arbetsort: Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå eller enligt överenskommelse.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Och nu då?

Tycker du att det här verkar som ett intressant jobb och känner att vi skulle trivas tillsammans – skicka in din ansökan i formuläret nedan. Vänligen bifoga ditt CV då det och svaren på urvalsfrågorna ligger till grund för första urvalet i den här processen. För en träffsäker och objektiv rekrytering använder vi digitala tester som en del i detta urval. Det innebär att alla kandidater bedöms på samma sätt. Kvalifikationerna i annonsen och testresultaten kommer ligga som grund för vilka som går vidare till intervju.

Sista ansökningsdag är 31 maj, urval kommer ske löpande. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Maria Berglund, Affärschef BDX Rail, maria.berglund@bdx.se

Dags för ett nytt jobb?

Enkelt skulle man kunna uttrycka det så här. Vi bygger vägar för människor att ta sig till jobbet, skolan eller till fritidsaktiviteter. Vi ser till att det finns varor i butiker. Vi transporterar varor som behövs i andra industrier och verksamheter. Vi skapar nya produkter av sådant som skulle kastas bort eller läggas på deponi. Vi skapar en bättre miljö. Det här gör vi varje dag. Året runt. Vi är framtidsbyggare.

Nu skulle vi kunna skriva en hel uppsats om allt du får göra hos oss, men det förändras hela tiden så det blir inte en rättvisande bild. Och det är lite det som är tjusningen med att jobba i BDX, vi har roligt tillsammans samtidigt som vi utför uppdrag för våra kunder. Och när våra kunder är nöjda får vi fler uppdrag. Och då får vi ännu roligare på jobbet.

Group 3 Created with Sketch. Oavsett om du kommer till oss som nybakad student eller om du har jobbat några år, vill vi att du ska utvecklas både som människa och i din yrkesroll hos oss.

Om oss på BDX

BDX skapar innovativa helhetslösningar som löser kundens behov – allt från logistik till anläggnings-, entreprenad- och industritjänster. Vi jobbar över hela landet med norra Sverige som vår hemmamarknad. Våra 21 kontor finns från Kiruna i norr till Höör i söder. Koncernen har ca 700 anställda, med 275 kontrakterade medleverantörer som i sin tur har 1 900 anställda med totalt 1 600 fordon. Koncernen omsätter ca 4,7 miljarder kr.

Lediga tjänster