Jobba hos oss.

Är du vår nya kollega?

Bygg framtidens järnväg tillsammans med oss i rollen som arbetsledare

Plats: Boden

Sista anmälningsdag: 2023-05-31 21:59

BDX Rails järnvägsverksamhet är inne i en expansiv fas och vi söker nu personer som vill vara delaktiga till att utveckla och bygga framtidens infrastruktur. Vill du vara med och bidra till en modern och hållbar järnväg tillsammans med oss? Då kan du vara en av våra framtida arbetsledare.

Om tjänsten

Du blir en del av ett team där det alltid finns utrymme för goda idéer och utveckling. Vi är ett sammansvetsat gäng som har roligt på jobbet och där arbetet präglas av engagemang.

Som arbetsledare på BDX Rail ansvarar du för arbetsfördelning, planering och kontroll inom ditt ansvarsområde vilket innebär samordning av resurser och uppföljning av projektets framskridande. Du trivs att arbeta både självständigt och i team för att driva dendagliga verksamheten mot projektets mål. Som arbetsledare rapporterar du till platschef, där dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Att planera, leda och fördela arbetsuppgifter mot projektets mål.
  • Delta i den dagliga produktionsstyrningen på arbetsplatsen gällande tid, kvalitét, arbetsmiljö och kostnad.
  • Säkerställa att tilldelade arbetsmiljöuppgifter efterlevs och att arbetet utförs enligt gällande bestämmelser.
  • Samordna resurser på tilldelade projekt tillsammans med platschef.
  • Daglig dokumentation av avvikelser och frågor.
  • Delta vid besiktningar och möten tillsammans med platschef.
  • Delta vid upprättande och genomförande av arbetsberedning.
  • Stötta projektets platschef med att säkerställa att kontrakt och avtal efterlevs gentemot kund.

Din profil

Här söker vi dig som har erfarenhet inom järnväg eller bygg- och anläggningsbranschen. B-körkort är krav. Gott ledarskap är viktigt för oss och därför söker vi dig som har goda ledaregenskaper och trivs i en ledande position inom järnvägen. Du är en positiv och flexibel person som värderar noggrannhet och ställer höga krav på att utförda arbetsuppgifter håller hög kvalitet.

Då vi arbetar tillsammans med underentreprenörer och medleverantörer har du även en koordinerande funktion i den dagliga produktionsstyrningen på arbetsplatsen. Därför är det viktigt att du kan förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt samt ge konstruktiv feedback och drar lärdom av erfarenheter och feedback från din omgivning.

Vilka är BDX Rail och vad kan vi erbjuda?

BDX Rail AB är ett av norra Sveriges största järnvägsföretag, verksamma inom både drift och underhåll samt nyinvesteringsprojekt. BDX Rail är ett dotterbolag inom BDX koncernen och bedriver underhållet på järnvägen mellan Luleå och Riksgränsen, inklusive Haparandabanan. BDX Rail driver även flera investeringsprojekt som exempelvis olika ERTMS projekt för införandet av ett nytt EU gemensamt signalsystem i Sverige. Det nya signalsystemet driver på digitalisering inom järnvägen och är en förutsättning för höghastighetsjärnvägar och framtida automation.

Vi tror att kontinuerlig träning ger friska medarbetare, därför är ett generöst friskvårdstillägg och aktiviteter inom BDX ett givet inslag hos oss. På BDX kan vi erbjuda dig goda möjligheter till att utvecklas och växa som medarbetare, vi är en del av en organisation som erbjuder interna karriärvägar och utbildningar. Förutom detta har vi ytterligare ett antal löneförmåner som ger en guldkant på en anställning hos oss.

Läs även mer här: 10 skäl att arbeta i BDX Rail

Annat bra att veta

Anställningsform: Anställningen är en tillsvidareanställning. Provanställning kan komma att tillämpas.
Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid
Arbetsort: Luleå, Boden, Gällivare, Kiruna, Umeå eller enlig överenskommelse. BDX Rail verkar över en stor geografi, vilket innebär arbete på annan ort under perioder.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Och nu då?

Tycker du att det här verkar som ett spännande jobb och känner att vi skulle trivas tillsammans – skicka in din ansökan så tar vi det därifrån. 

Sista ansökningsdag är 31 maj, urval kommer ske löpande. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Olofsson, Projektchef jan.olofsson@bdx.se eller Kajsa Tornéus, Projektchef kajsa.torneus@bdx.se.

Dags för ett nytt jobb?

Enkelt skulle man kunna uttrycka det så här. Vi bygger vägar för människor att ta sig till jobbet, skolan eller till fritidsaktiviteter. Vi ser till att det finns varor i butiker. Vi transporterar varor som behövs i andra industrier och verksamheter. Vi skapar nya produkter av sådant som skulle kastas bort eller läggas på deponi. Vi skapar en bättre miljö. Det här gör vi varje dag. Året runt. Vi är framtidsbyggare.

Nu skulle vi kunna skriva en hel uppsats om allt du får göra hos oss, men det förändras hela tiden så det blir inte en rättvisande bild. Och det är lite det som är tjusningen med att jobba i BDX, vi har roligt tillsammans samtidigt som vi utför uppdrag för våra kunder. Och när våra kunder är nöjda får vi fler uppdrag. Och då får vi ännu roligare på jobbet.

Group 3 Created with Sketch. Oavsett om du kommer till oss som nybakad student eller om du har jobbat några år, vill vi att du ska utvecklas både som människa och i din yrkesroll hos oss.

Om oss på BDX

BDX skapar innovativa helhetslösningar som löser kundens behov – allt från logistik till anläggnings-, entreprenad- och industritjänster. Vi jobbar över hela landet med norra Sverige som vår hemmamarknad. Våra 21 kontor finns från Kiruna i norr till Höör i söder. Koncernen har ca 700 anställda, med 275 kontrakterade medleverantörer som i sin tur har 1 900 anställda med totalt 1 600 fordon. Koncernen omsätter ca 4,7 miljarder kr.

Lediga tjänster