Luleås vackraste mötesplats

Snart är Luleås nyaste mötesplats helt färdig. På Kronan kommer innevånarna kunna njuta av 10 000 kvadratmeter park.

Nu börjar Kronandalen ta form. Under november blev Luleås nyaste träffpunkt i stort sett klar. Vi pratar om Träffparken. Drygt 10 000 kvadratmeter mötesplats i centrum av Kronandalen. Träffparken kommer att bestå av 4 080 kvadratmeter grönområde, över 9 000 växter, grillplats, dansbana, basketplan, klätternät, lekutrustning, brygga, sittplatser, boulebana, konstverk och cirka 2 000 kvadratmeter damm. En dagvattendamm som tar upp ytvattnet.
– Med risk för att vara lite partisk skulle jag nästan våga säga att vi bygger Luleås finaste park. Man har verkligen tänkt till och satsat på grönområden. Det kommer bli en mötesplats för alla, säger Helena Bäckman Andersson, platschef BDX.

Projektet Träffparken är uppbyggt som en samverkansentreprenad mellan BDX och Luleå Kommun.
– Det ger oss en helt annan delaktighet i processen. Vi jobbar väldigt nära varandra – beställare och entreprenad, säger Helena Bäckman Andersson som känner stolthet över projektet.

– Man får vara delaktig i bygget av en helt ny stadsdel. Det är verkligen någonting att vara stolt över. Och att vi tillsammans skapar något som kommer att ge Luleåborna glädje och ett ställe att mötas.