Johan Molin blir ny affärschef i BDX

Johan Molin blir ny affärschef för affärsområde Mark/Stora projekt inom division Entreprenad. Johan Molin tillträder tjänsten den 1 september.

Affärsområde Mark/stora projekt är ett av fyra affärsområden inom division Entreprenad och omsätter ca 600 miljoner kr per år.
– Det känns otroligt spännande och utmanande att få ansvaret att leda affärsområde Mark/stora projekt. Det finns många projekt i orderboken och som jag har fått organisationen presenterad för mig så finns det en stor kompetens och ett stort engagemang. Trots att jag de senaste åren har verkat i Sundsvall har jag hört om BDX utveckling längre norrut, säger Johan Molin.

BDX har under de senaste åren vuxit kraftigt inom flera segment, och även geografiskt, vilket ställer höga krav på ett välfungerande ledarskap.
– För mig är det oerhört viktigt att bygga ett lag som fungerar samspelt. I BDX behöver jag inte börja från grunden och jag tror att vi kommer att ha ett team som fungerar ganska omgående.

Johan Molin kommer att verka i Entreprenads divisionsledning och leda affärsområdet både strategiskt och operativt på en marknad som är mycket expansiv.
– Entreprenadmarknaden är otroligt spännande och det är ett hårt tryck med många intressanta objekt att räkna på och jag både tror och hoppas att BDX ytterligare kan ta marknadsandelar och utveckla vår verksamhet.

Divisionschef Robert Eriksson är mycket nöjd med rekryteringen.
– Vi fick många kvalificerade ansökningar till tjänsten. Valet föll på Johan Molin som både har ett stort kunnande från entreprenadbranschen och samtidigt har ett ledarskap som harmonierar med BDX och mina tankar kring ledarskap.

 

Division Entreprenad består av affärsområdena Väg, Mark/stora projekt i Norrbotten, Rail samt Rail Mälardalen.