BDX:are springer Lidingöloppet

För fjärde året i rad är ett flertal BDX:are med och springer Lidingöloppet. En av de som har varit med alla gånger är Mikael Backgård, CFO i BDX.

Från början var det ett gäng som ville springa Lidingöloppet, nu har det blivit en del av BDX satsning på friskare medarbetare.

– Företaget ställer upp med resa och boende för de som deltar. Anmälningsavgiften får man betala själv och det är den personliga insatsen i det hela. Det är klart att det är en kostnad för företaget men samtidigt får vi friskare medarbetare i gengäld, vilket förhoppningsvis ger färre sjukdagar, berättar Mikael.

I år är det 20 medarbetare som ställer upp och kontoren i Kiruna, Piteå, Umeå, Boden och Luleå är representerade. Det har varit ett likartat antal deltagare från år till år, något som Mikael skulle vilja ändra på.

– Vi har någon som tillkommer men det skulle vara kul om det vore fler som vill vara med. Det är naturligtvis inte en tävling utan alla avgör själva om de vill jämföra sig med andra eller bara ha koll på sin egen tid eller bara ta sig runt.

Precis då sticker Catrin Ingvarsson, ekonomichef i BDX, in huvudet på Mikaels kontor.

– Äh, såklart det är en tävling. Iallafall har vi en intern fight. Det är bara Mikael som fegar ur för att han tror att han ska förlora mot mig, säger Catrin med ett skratt.

 Catrin BDX Lidingöloppet

Tidigare år har Mikael sprungit 30 km men i år blir det bara 15 km. Det innebär att Mikael och Catrin hamnar i olika lopp.

– Det är kanske tur det, säger Mikael när Catrin har lämnat rummet.

Men frågan är då om vem som helst kan vara med, måste man inte träna en hel del?

– Jo, ska du vara med i loppet över 30 km krävs det en hel del träning. Är man otränad måste man bygga upp kroppen så den orkar tre mil i kuperad terräng. Men jag tror att om man tränar strukturerat, med en del längre pass, klarar man att genomföra loppet om man tränar några månader.

Förutom Lidingöloppet är även Vårruset i Luleå och Dundret runt delar i BDX friskvårdssatsning.

– Är det någon som vill dra igång träning för ett annat evenemang kan vi alltid kika på ett upplägg för det. Huvudsaken är att fler rör på sig, då blir man friskare i både huvud och kropp, avslutar Mikael Backgård.