BDX fortsätter att vinna avtal i Västerbotten

Nu står det klart att Umeå kommun väljer att förlänga avtalet kring fastighetsskötsel med BDX, samtidigt som BDX erhåller tre nya avtal för parkskötsel. Avtalen värda ca 100 miljoner kronor kommer att innebära nyanställningar för företaget.

Det är en märkbart glad Max Hansson, platschef på BDX Green i Umeå, som berättar nyheten om de nya avtalen som ska tecknas med Umeå kommun.
- Vi är oerhört glada över att få fortsatt förtroende kring fastighetsskötseln. Och att vi nu även får avtal för tre områden när det gäller parkskötsel visar att vi har skött oss bra hittills.

De fyra avtalen – fastighetsavtalet, Park östra, Park Västra och Park Norra - löper på tre år, plus två optionsår. Det totala avtalsvärdet är ca 100 miljoner kronor. I ett av avtalen skiljde det bara några tusentals kronor till företaget som kom tvåa i upphandlingen.
- Det här visar att vi ligger oerhört bra till prismässigt. När det skiljer ett par tusen kronor i en anbudssumma för ett avtal värt flera miljoner kronor har Umeå kommun verkligen fått rätt pris.

De nya avtalen innebär att BDX är i behov av att nyanställa cirka 20 nya medarbetare till avdelningen.
- Det är 3-4 heltidstjänster och ett 15-tal säsongsanställda som vi är i behov av att anställa, förutom de 25 anställda som vi har idag. 

Fastighetsavtalet går igång den 10 april och parkavtalen den 1 maj, kommer ni verkligen att hinna få allt på plats till dess?
- Vi jobbar för fullt för att allt ska kunna gå igång på utsatt tid. När det gäller fastighetsavtalet är det ett förnyat avtal så där har vi redan en välfungerande organisation. När det gäller parkavtalen pågår en rekryteringsprocess. Dessutom investerar vi just nu i fem åkgräsklippare varav fyra har en klippbredd på 3,3 meter, med senaste miljöklassning. När det gäller mindre maskiner försöker vi så långt det är möjligt att välja eldrivna maskiner för att vi ska påverka miljön så lite som möjligt. Högt upp på önskelistan står även en mindre hjullastare, men den kan vi även hyra in vid behov.

En positiv nyhet för ungdomar som söker feriejobb till sommaren är att BDX nu även kan erbjuda 60 ungdomar feriejobb.
- Kommunen kan inte erbjuda feriejobb till alla ungdomar som vill ha jobb så då går vi in och ”ger tillbaka” lite. Vi kommer att erbjuda 20 ungdomar jobb under tre perioder. De kommer att delas upp i grupper om 4-5 ungdomar som får en handledare under hela perioden. Personligen tycker jag att det är en nyttig erfarenhet och det ser bra ut i ett cv, avslutar Max Hansson.